Nenalezeny žádné události

Family Open 2017 skončeno. Ať žije Family Open 2018

Dne 20.5.2017 proběhl tradiční tenisový turnaj Family Open 2017. Byl to již 19. ročník tohoto populárního turnaje čtyřher rodinných příslušníků, či dohodnutých dvojic neprofesionálních hráčů. Když jsme ráno chystali vše potřebné k turnaji, zdálo se, že se spíše chystá k dešti. Den předtím v pátek jsme se vypékali na sluníčku, v den turnaje v sobotu se citelně ochladilo a obloha se zatáhla. Naštěstí se do deště celý den nedalo a tak jsme mohli v klidu a chráněni proti výhni sluníčka pěkně pod mrakem předvádět své vrcholné výkony.

Sešlo celkem 16 soutěžících, z nichž se vytvořilo 8 dvojic soutěžících. Kromě tradičních účastníků turnaje jsme také přivítali dvě nové účastnice - Hedviku a Ivu Jurkovy.

Účastníci Family Open 2017

 Celý den probíhaly tvrdé boje z nichž nakonec vítězně vyšla dvojic Mirek + Mirek Hložánkovi, se stejným počtem bodů jako pár Eva a Petr Kučovi na druhém místě, tj. 12 bodů a to díky vítěznému vzájemnému zápasu. Třetí místo obsadila dvojice Jana Blahutová a Slávek Uhlíř, kteří v rozhodujícím zápase o 3. místo porazili Dáju a Petra Laníkovy a to také díky právě tomuto vítězství.

Pravidla byla jednoduchá:

- hrálo se na 6 gamů

- za stavu 3 : 3 tiebreak

- rozhoduje počet dosažených bodů - vítězství 2, prohra 0

- při shodě bodů rozhoduje vzájemný zápas

 

Tabulka výsledků tedy vypadá takto:

1. místo 12 bodů - Mirek a Mirek Hložánkovi

2. místo 12 bodů - Eva a Petr Kučovi

3. místo 10 bodů - Jana Blahutová a Slávek Uhlíř

4. místo 10 bodů Dája a Petr Laníkovi

5. místo 6 bodů Bára a Líba Strakošovy

6. místo 4 body Jan Kozel a Petr Vondra

7. místo 2 body Hedvika Jurková a Pavla Kovalová

8. Místo 0 bodů Iva a Tomáš Jurkovi

 Ale v tomto turnaji jde hlavně o to, abychom si společně zasoutěžili, užili si pěkného společně prožitého sportovního dne a to se myslí velmi dobře povedlo.

Zvláště chci vyzvednout skutečnost, že mezi tenisty se poprvé objevily dvě nové tváře - Hedvika a Iva Jurkovy. Věřím, že si také dobře zasportovaly a dostaly motivaci  chodit pravidelně trénovat. 

 

Ředitelství turnaje: Dája a Petr Laníkovi